Καρκίνος του Πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι παγκοσμίως η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο για τους άνδρες και τις γυναίκες και η επίπτωσή του συνεχώς αυξάνεται.

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι παγκοσμίως η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο για τους άνδρες και τις γυναίκες και η επίπτωσή του συνεχώς αυξάνεται.


Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι καρκίνου του πνεύμονα (ιστολογική κατηγοριοποίηση). Ο Μη-Μικροκυτταρικός Καρκίνος του Πνεύμονα που αποτελεί το 80% των περιπτώσεων και ο Μικροκυτταρικός Καρκίνος του Πνεύμονα που αποτελεί το 20%. Οι Μη Μικροκυτταρικοί όγκοι γενικά αναπτύσσονται και εξαπλώνονται με πιο αργό ρυθμό από ότι οι Μικροκυτταρικοί.

Το 2000 διαγνώστηκαν περίπου 990.000 νέα περιστατικά Μη-Μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα παγκοσμίως ενώ κατεγράφησαν περίπου 880.000 θάνατοι από την ίδια αιτία (Ferlay et al., 2001).

Ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα είναι το κάπνισμα. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι σχετικά σπάνιος σε ηλικίες κάτω των 45 ετών. Η μέση ηλικία διάγνωσης είναι τα 69 έτη.

Κλινικές μελέτες ερευνούν τη χρήση νέων παραγόντων και συνδυασμούς νεοτέρων φαρμάκων με τα ήδη υπάρχοντα, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των θεραπευτικών προσεγγίσεων στον καρκίνο του πνεύμονα.

Πηγή: AstraZeneca.gr

Διαβάστε επίσης...

Περισσότερες κατηγορίες...

Σημείωση: Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.