Καρκίνος του Προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου στους άντρες μετά τον καρκίνο του δέρματος και είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο.

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου στους άντρες μετά τον καρκίνο του δέρματος και είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο. Σπάνια διαγιγνώσκεται πριν την ηλικία των 50 ετών και η επίπτωσή του αυξάνει με ταχύ ρυθμό μεταξύ των 60 και 80 ετών.


Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια ανεξέλεγκτη (κακοήθης) αύξηση των κυττάρων του ανδρικού προστατικού αδένα. Η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη είναι σημαντική για μια επιτυχημένη θεραπεία. Οι άνδρες θα πρέπει να αναφέρουν όποια δυσκολία στην ούρηση στον ιατρό τους. Ένας αιματολογικός έλεγχος, για το PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο), θα πρέπει να γίνεται με την υποψία κακοήθειας.

Υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές επιλογές για τον καρκίνο του προστάτη. Η πλέον κατάλληλη καθορίζεται από το στάδιο και την επιθετικότητα της νόσου κατά τη διάγνωση, ενώ είναι απαραίτητο να ληφθούν επίσης υπ' όψιν οι ανάγκες και η επιθυμία του ασθενή. Οι κυριότερες θεραπείες είναι: ακτινοθεραπεία, χειρουργική αφαίρεση του προστατικού αδένα (προστατεκτομή), χημειοθεραπεία και ορμονοθεραπεία (LHRH ανάλογα και αντιανδρογόνα). Η ορμονοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνη της, είτε σε συνδυασμό με άλλη θεραπεία.

Πηγή: AstraZeneca.gr

Διαβάστε επίσης...

Περισσότερες κατηγορίες...

Σημείωση: Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.